Ποδηλατω…στη Πολη

Στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος «Ποδηλατώντας στην Κομοτηνή», ο Π.Σ.Κομοτηνής Θράκας Ιππέας βρέθηκε σήμερα στο 5ο δημοτικό σχολείο Κομοτηνής.

Πρόκειται για μία ενεργή παρουσίαση της χρήσης του ποδηλάτου με παρότρυνση στους μαθητές αλλά και τους δασκάλους να αγαπήσουν το ποδήλατο και να το εντάξουν στη ζωή τους.

Με εφαρμογή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων «Ποδηλατώ…στη Πόλη» (πρόγραμμα ενημέρωσης & κυκλοφοριακής αγωγής με ποδήλατο) και «Ποδηλατώ…με Ασφάλεια» (πρόγραμμα ισορροπίας, τεχνικής, δεξιοτεχνίας με ποδήλατο), ο δάσκαλος και μέλος του συλλόγου Μιχάλης Ράντος και ο προπονητής του συλλόγου Θανάσης Σκαπαριώτης οδήγησαν με ασφάλεια τα παιδιά του 5ου δημοτικού σχολείου σε μία βόλτα στους ποδηλατόδρομους της πόλης. Η δράση περιείχε εκπαιδευτικές προτροπές και κατευθύνσεις ώστε τα παιδιά να μάθουν τους βασικούς κανόνες κυκλοφορίας στη πόλη.

Οι φωνές τους και τα χαμόγελά τους πλημμύρισαν όλη την πόλη και έδωσαν το πιο δυνατό μήνυμα για το αστικό μας ευ ζην και την απαίτηση ενός φιλικού αστικού περιβάλλοντος στον πολίτη.